Horgászrend

A horgászathoz állami horgászjegy szükséges!

Engedélyezett horgászmódszerek:

 • Úszós módszer:
  • Botonként 1 db egyágú szakáll nélküli horoggal szerelve.
  • Kizárólag csalihallal történő csalizás esetén, ragadozóhalas horgászatnál megengedett az 1 db kétágú, illetve háromágú horog használata!
 • Fenekező módszer:
  • Készségenként (botonként) maximum 1 db egyágú szakáll nélküli horog.
  • Pergető horgászat:
  • Csak olyan műcsalival folytatható, ami egyágú horoggal van szerelve! (pl. twister)

Felnőtt horgász (18 év felett) kettő horgászbottal, gyermek horgász egy horgászbottal horgászhat. (A parton több felszerelt botot is lehet tartani!)

 

Szabályok:

 

Horgászhely elfoglalása előtt a halőrháznál kell kifizetni a napijegyet. Csak ezt követően lehet megkezdeni a horgászfelszerelések beszállítását.

A kiváltott horgászjegyet minden vendég tartsa magánál a horgászat végéig, hogy az időszakos ellenőrzések során, valamint távozáskor igazolni tudja horgászatának jogszerűségét.

Horgászni csak a kijelölt helyeken lehet, amik számozással is felvannak tüntetve.

A lezárt területeken TILOS horgászni, viszont szerelék kiszabadítás vagy koncentrált etetés véget gyalog meglehet közelíteni a szükséges helyeket.

A szerelékes, behúzó kocsik használata ingyenes, viszont behúzást követően kérjük visszahozni a halőrházhoz, hogy a később érkezett horgásztársak is igénybe tudják venni azokat.

Horgászat közben minden vendég tartsa be az illemszabályokat, ne hangoskodjon és semmilyen módón ne zavarja más vendégek kikapcsolódását, szórakozását és pihenését!

Horgászat befejezését követően a horgász köteles tisztán és rendezetten elhagyni az általa használt területet.

Etetőanyagból maximum 2kg/nap, vagy bojliból 3kg/nap, valamint pluszban 2kg áztatott vagy főzött magvak használata engedélyezett! Nem szükséges a túlzott etetés!

Csak Elhagyós szerelék alkalmazható!!! A lényeg, hogy kosár, vagy ólom szabadon eltudjon maradni egy szakadás, vagy más szerelék vesztés esetén. Ne legyen forgó, vagy más ütköző a főzsinoron!

Nagyméretű pontymatrac/pontybölcső

Nagyméretű merítőháló és sebfertőtlenítő használata kötelező!

KICSI MÉRETŰ MATRAC NEM MEGFELELŐ!

 

Állva fotózni és halat kézben vízhez vinni és úgy vissza engedni szigorúan TILOS! Még a kis méretű pontyokat, vagy amúrokat sem!

Mindenki megértését köszönjük, ezek a lépések a halak védelmére szolgálnak, valamint ritka és nagyértékű halakról van szó.

Fonott zsinór használata nem engedélyezett! Kivéve horogelőke és leader, illetve télen a pergető horgászok.

A szabályok betartását minden nap ellenőrizzük a horgászat közben! Kisebb szabályszegésnél figyelmeztetünk, de súlyosabb szabályszegés esetén, a horgászat abbahagyása, kitiltás, szabálysértési feljelentés, tagsági kártya passzivá tétele is lehetséges!