Júliusi Páros 24h verseny

Júliusi Páros 24h verseny

 

A verseny során  a csapatok 2 bottal botonként 1 horoggal horgászhatnak. A verseny ideje alatt feeder és bojlzás, úszózás megengedett.

Csak elhagyós szerelék engedélyezett! Tilos a zsinóron a kosár felett kapocs vagy olyan csomó alkalmazása, ami megakadályozza, hogy egy szakadás esetén a kosár lecsússzon a zsinórról.

Etetőanyag:

  • A verseny ideje alatt halak és vízminőség védelme érdekében  engedélyezett  3 kg etetőanyag (por állagú, bojli, stick-mix stb…)          
  • 2 kg pellet
  • 1,5 kg főzött gabona (kukorica, kender, búza stb.., a csalizásra szánt szemes anyag is ide számít) ·     

Száraz szemes gabonák használata tilos. Csak főzött gabonák használata megengedett. Áztatott takarmány, kutyatáp nem alkalmazható! Az etetőanyagot a limitellenőrzéskor be kell mutatni. A versenyterületre (horgászhelyre) a megadott mennyiségen felül több etetőanyag nem vihető be! Amennyiben a fenti rendelkezés megszegésre kerül, úgy a versenyző adott napi fordulóban az utolsó helyre rangsorolódik, a fogott halmennyiségétől függetlenül.

Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Semmilyen fémes eredetű anyag, gyurma (paszta), műcsali nem használható. Bármilyen anyagból (polisztirol, gumi, szivacs, stb) készült műcsali (műcsonti, gumi kukorica,műszúnyog, műgiliszta, stb) használata tilos. Lebomló és emészthető gumikukorica alkalmazható. A kizárólag csaliként használható összes élő anyag (csonti, giliszta, tűzőszúnyog, báb) mennyiségének el kell férnie egy 2 dl edényben.


Etetőhajó nem használható.

Jégbomba használata TIlOS!

A vízminőség védelme érdekében, csaliként műanyag csali nem használható. Csalizni lehet, a limitben meghatározott élő anyaggal, pellettel max. 10mm, bojlival max 10mm, szemes anyaggal (fagyasztott formában, tehát un. „fagyi” formában nem).

A csali mennyisége az élő csalit és a szemes anyagot kivéve nincs meghatározva, illetőleg aroma és különböző attraktorok is használhatóak.


A verseny ideje alatt a Bikácsi Horgásztó horgászrendje érvényes, ami alapján szigorúan tilos a többágú, szakállas vagy mikro szakállas horog. Kizárólag szakáll nélküli horog használata engedélyezett. Fonott zsinór főzsinórnak, dobóelőkének nem használható! A horogelőke lehet fonott, max 25 cm hosszban.

A versenyzők kötelesek halaik élve tartásáról gondoskodni ezért haltartó és pontyzsák használata kötelező. A haltartó minimum 3,0 m hosszú (karikás, vagy négyszögletű) lehet, melyben maximum 10 kg hal tárolható. Ha ezt a mennyiséget elérte a versenyző, köteles új haltartóba helyezni a halakat és a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni. Haltartó hiányában 3 db pontyzsák megléte kötelező, pontyzsákban maximum 10 kg hal tárolható.

Amennyiben 5 kg-nál nagyobb a kifogott hal súlya, a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni. 5kg feletti halat kizárólag pontyzsákban, vagy úszó mérlegelőben lehet tárolni a mérlegelésig. Tehát csapatonként egy pontyzsák kötelező!


Mindenkinak rendelkeznie kell továbbá egy nagyméretű merítőhálóval, és halfertőtlenítővel, illetve minimum 5 cm vastagnagyméretű pontymatraccal, vagy pontybölcsővel. A vékony pontymatrac NEM engedélyezett és nem elfogadott.

A kiírásban külön nem szabályozott kérdésekben a Bikácsi Horgásztó horgászrendje, egyedi esetben a Verseny Bizottság állásfoglalása a mérvadó. A szabályok be nem tartása azonnali kizárással járhat.

Jelentkezés:
Nevezési díj csapatonként: 20000 ft
Jelentkezési határidő: 2022. július 28. vagy amikor betelik a rajtlista.

Fontos időben feladni a nevezést, mert max 15 nevezését tudjuk elfogadni a pálya adottságai miatt! A nevezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.  A nevezési szándék jelzése nem elég ahhoz, hogy a versenyző felkerüljön a rajtlistára.

Mérlegelhető, azaz pontot érő halfajok: Ponty, Amur, Ezüstkárász, Dévérkeszeg

Helyek húzása: A helyek húzása a nevezés sorrendjében lesz megkezdve.

Meg a legnagyobb hal is díjazásra kerül

Díjazás:Serlegek/Tárgynyeremény

GYÜLEKEZŐ/REGGELI Zsíros kenyér lilahagymával: 5:00

SORSOLÁS: 5:30

HELYEK ELFOGLALÁSA: 6:00

ETETÉS: 6:45

VERSENY KEZDETE: Július 30.7:00

Ebéd: Bográcsos sertésből. 12:00

VERSENY VÉGE: Júlis 31. 07:00

EREDMÉNYHÍRDETÉS: 7:30

Fizetés: A helyszínen vagy banki átutalással a 11735005-26050191-es számlaszámra. 

Vecsernyés István Zoltán e.v.

Közleménybe: Júliusi Páros kupa

A befizetett vagy elultalt pénz csak is akkor áll módunkba vissza fizetni ha a lemondás 2022 Július 25-ig megtőrténik. 

Eme dátum után nem áll módunkban a befizetett pénzt vissza adni csak is akkor ha lennének tartalékos emberek akik betőltenék a hiányzó helyet!

Várunk mindenkit szeretettel Július 30-31